interesse?

kittens

Mocht u interesse hebben in een kitten (of herplaatser) van Cattery Moya Dorogaya, dan vragen wij u de volgende informatie te lezen. Deze pagina geldt tevens als onze Algemene Voorwaarden.

Heeft u interesse in een kitten (of herplaatser) neem dan contact met ons op, telefonisch of per email. Mocht er een nest kittens op komst zijn (zie ook onze pagina Kittens > Planning op de website), of zijn er beschikbare kittens (zie dezelfde pagina Kittens > Nest op de website), dan kunnen wij u vaak vooraf zeggen of u daarvoor nog in aanmerking kunt komen. Het is dan aan u om aan te geven of u op onze wachtlijst geplaatst wilt worden. Op het moment dat wij kittens verwachten berichten wij u altijd met de vraag of u nog interesse heeft. Heeft u in de tussentijd wat anders gevonden? Dat is prima, maar meld ons dit ook even, dan hoeven wij u niet lastig te vallen met vragen over uw interesse. Wij stellen het zeer op prijs dat wij vooraf persoonlijk kennis mogen maken met u, zodat u van ons en onze katten een indruk heeft en natuurlijk geldt dit voor ons ook.

Wij werken met een koopovereenkomst
Wij werken met een koopovereenkomst. Dit houdt in dat er een koopovereenkomst wordt gesloten, met daarin een aantal zaken waar u zich aan moet houden, maar ook zeker waar wij ons aan moeten houden. De koopovereenkomst werkt dus twee kanten op, met rechten en plichten. Het welzijn en gezondheid van het kitten, de afspraken tussen koper en verkoper worden allemaal vastgelegd. Wij werken met twee verschillende koopovereenkomsten, een liefhebbers- en een fokovereenkomst. Het gebeurt maar af en toe dat wij een kitten voor de fok afstaan en daar worden specifieke afspraken over gemaakt. Een kopie van de koopovereenkomst sturen wij u op aanvraag graag toe.

De koop van het kitten is pas definitief wanneer de volledige koopsom aan ons is betaald èn het kitten is overgedragen. Tot die tijd behouden wij ons het recht voor om een reservering zonder opgaaf van reden en zonder verdere verplichtingen te annuleren. Dit kan bijvoorbeeld met de gezondheid van het kitten te maken hebben, of omdat een kitten zich dusdanig ontwikkelt dat wij het graag willen behouden voor onze cattery. In zulke gevallen zullen wij met u een wederzijds passende oplossing proberen te vinden. Uiteraard ontvangt u in een dergelijk geval uw aanbetaling volledig retour. Ook u hebt tot die tijd het recht van de koop af te zien, een eventuele aanbetaling wordt in dat geval niet geretourneerd.

Reserveren van een kitten
Op het moment dat de kittens geboren zijn, krijgt u van ons een geboorte mailtje met de eerste foto’s en de vraag of u nog interesse heeft. Heeft u nog interesse en is het uw beurt op de wachtlijst dan vragen wij u om uw voorkeur uit te spreken, dit kitten zetten wij dan in optie. Wij houden u op de hoogte en de kittens zijn ook via onze website te volgen. U heeft ook toegang tot onze petcam, zodat u de kittens live kunt volgen. De periode van optie tot het eerste bezoek aan het kitten heeft u de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen. Een optie kan dus ook inhouden dat een kitten weer beschikbaar komt en dat andere mensen op de wachtlijst nog een kans krijgen. Op het moment dat u en wij er zeker van zijn dat het kitten bij u hoort, gaan wij pas over tot reservering. Op dat moment verlangen wij het ondertekenen van de koopovereenkomst en de aanbetaling van u. Dit zal vrijwel altijd tijdens het eerste kraambezoek zijn.

Opgroeien van de kittens
Onze kittens worden geboren in de slaapkamer of huiskamer, net waar moederpoes de voorkeur aan geeft. Het is wel zo dat de kittens de eerste twee weken afgeschermd worden, zodat ze niet door hun mama versleept kunnen worden naar plekken die gevaarlijk zijn. Wij gebruiken een werpkist die veilig is, zodat moederpoes rust heeft en niet te vaak gestoord wordt door kinderen en of andere dieren. Op die manier kunnen kittens in alle rust bij hun moeder genieten en groeien. Na de tweede week verhuizen moederpoes en kittens naar de huiskamer (als ze daar al niet verblijven) en kan de socialisatie beginnen. Wij doen er alles aan om een goed gesocialiseerd kitten aan de nieuwe eigenaren af te geven. Kittens wennen bij ons aan het dagelijkse leven, muziek, kinderen, andere huisdieren, stofzuigen, tv en ga zo maar door. Onze kittens lopen vrij in huis, wij doen niet aan kooien, rennen of garages. Onze kittens mogen verhuizen als ze 13-14 weken oud zijn, ze zijn dan al gecastreerd/gesteriliseerd.

Kraambezoek
Wij plannen als de kittens ongeveer vijf weken oud zijn een weekend waarin u op kraambezoek kunt komen. Dit om kennis te maken met de kittens maar ook met ons en wij met u, mocht dit al niet gebeurd zijn. Wij willen graag weten waar onze kittens terecht komen en vinden het heel belangrijk dat ze met veel liefde opgroeien maar ook heel oud worden bij u. Wij vinden dan ook dat een wederzijdse klik heel belangrijk is en blijven graag betrokken bij het kitten.

Gezondheid
De gezondheid van onze kittens is erg belangrijk. Wij werken daarom samen met gediplomeerde dierenartsen die veel ervaring hebben met kittens. Onze kittens worden geboren uit ouderdieren die negatief getest zijn op HCM, PKD, CIN, FIV en FeLV (voor meer informatie hierover klik hier). De testuitslagen staan bij elk van onze katten op onze website. Onze kittens krijgen via de dierenarts een medisch paspoort, een microchip inclusief registratie bij de NDG, worden twee maal gevaccineerd en drie maal ontwormd met Panacur. In de koopovereenkomst worden bovendien afspraken gemaakt over de gezondheid van de kittens, ook voor de periode dat een kitten al overgedragen is aan u. Wij raden u aan om een huisdierenverzekering af te sluiten voor uw kitten, van ons krijgt u deze verzekering van Petplan voor één maand gratis (alleen Nederland), of u het verlengd is aan u.

Prijs
Onze kittens worden voordat ze verhuizen gecastreerd/gesteriliseerd. Deze kosten zijn doorberekend in de kittenprijs van €1050,-. Bij reservering vragen we een aanbetaling van €350,- zodat ten tijde van de overdracht van het kitten nog een restantbedrag voldaan moet worden van €700,-.

Voor onze Belgische kittenkopers is een rabiësenting volgens de Belgische wetgeving verplicht. Het kitten moet hierdoor ook 21 dagen langer bij ons blijven en mag pas verhuizen als het 15-16 weken oud is. Hiervoor rekenen wij €50,-, ook te voldoen met het restbedrag.

Uw kitten bezoeken
Wij begrijpen dat 13-14 weken best lang is om te moeten wachten op uw kitten. Daarom kunt u gebruik maken van onze webcam en plaatsen wij wekelijks nieuwe foto’s van het kitten online zodat u ze prima kunt volgen. Ook ontvangt u regelmatig een mail waarin wij het wel en wee van de kittens uitgebreid beschrijven. Hopelijk verzacht dit de wachttijd. 

Kattenvereniging
Onze cattery is aangesloten bij kattenvereniging BKV ’94. Via deze kattenvereniging wordt ook de stamboom aangevraagd en beschikbaar gesteld. Bij overdracht van het kitten ontvangt u de stamboom. Als cattery hebben wij ons te houden aan de verplichtingen die een kattenvereniging ons oplegt. Zo mogen o.a. kittens pas verhuizen als ze 13-14 weken oud zijn en mogen onze poezen niet meer dan 3 nesten in 2 jaar geven.

Mocht u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben dan horen wij dit graag van u!

©moyadorogaya 2021